Saturday, May 5, 2007

Sorg över alla döda i flygplansolyckan

Trots att olyckan knappast hade rapporterats lika mycket om det inte vore en svensk med på planet så känner jag sorg för alla inblandade.

3 comments:

Skuncke said...

Var det verkligen en svensk undrar jag.När man skriver om svenskar i DN/TT handlar det oftast om somalier och liknande eller hur?

De skulle väl inte bry sig om det var en riktig svensk.

Wilhelm Raab said...

Tja, det är väl så det brukar fungera? Det rapporteras om det som står mottagarna närmast, och det blir givetvis närmare om det är Svenskar inblandade (eller Skandinavier för den delen). Någon form av förutsättande av vad folk blir intresserade av, att höra om ständiga småolyckor (nej, det här specifikt var inte nå'n småolycka, men mycket är) skulle innebära att det ska tryckas en bibel per dag.

Anonymous said...

Alltså wilhelm, skuncke menar alltså att vara gravt rasistisk, inte att de bara skriver för att det är en svensk med. Han menar att DN skiter i svenskar som dör och BARA rapporterar om folk som han uppfattar som mindre värda.

Men du har rätt och han är ute och cyklar förstås. För tyvärr funkar ju ofta tidningar så att de vill berätta om det är en "äkta" svensk med rätt hudfärg, som s här ovan antyder, eller inte.