Wednesday, May 9, 2007

Snubbla bort körkortet?

Jaha...hur ska man ta sig hem från krogen nu då?...om man kan bli dömd för gåfylla så är väl taxi det enda alternativet..fast snart blir man väl dömd för "vårdslös passagerare". SJUKT! är vad jag säger

2 comments:

Job said...

Läser du ens hela artikeln innan du bloggar om den? Det handlar inte om att man förlorar körkortet för att man är full, det handlar om man förlorar körkortet om man har ett alkoholproblem man uppenbarligen inte kan hantera?

"Det finns flera skäl till att den som har ett beroende blir olämplig som bilförare. Ett långvarigt rejält alkoholmissbruk dödar hjärnceller och försämrar därmed reaktionstiderna och förmågan att rätt uppfatta omvärlden. Dessutom avtrubbas omdöme och impulskontroll, så att personen förr eller senare sätter sig att köra onykter", står det klart och tydligt i artikeln. Vad exakt är det du tycker är sjukt? Att folk med alkoholproblem anses vara en säkerhetsrisk i trafiken?

Det låter fullkomligt rationellt tycker jag. Och förmodligen håller anhöriga till rattfyllans dödsoffer med mig.

MVH Jobjörn
http://job.bliglad.com/blog/

Anonymous said...

Jag tror ingen onykter sätter sig i bilen med målet att skada någon. Men det händer, tyvärr. Det hände någon i min omgivning och tro mig när jag säger att det finns finare sätt att mista livet på. Jag önskar att hon fortfarande levde.....

Det får mig att fundera på varför alkohol är så accepterat som det är. Hur kan det vara sjukt att dra in körkortet för någon som tydligen inte kan hantera alkoholen?? Bättre med det säkra före det osäkra tycker jag.

Personligen ser jag ingenting som alkoholen ger som gör det värt risken. Men ungdomar nuförtiden brukar inte tänka mycket längre än sin egen näsa. (Jag drar inte alla över en kam, men tyvärr ligger det något i det.)